
İki rahip bir nehir kenarında karşıya geçecekleri noktaya tam varmışlardı ki orada yarı çıplak bir kadın görürler. Rahipler kadının yanına yaklaştıklarında gözlerini kadından kaçırmaya çalışırken kadın rahiplerden yardım ister:
– “Yüzme bilmiyorum beni karşıya geçirebilir misiniz?”
Rahipler şaşırmış bir şekilde birbirlerine bakarlar ve aralarından biri diğer rahibe “Biz insanlara yardım ederiz” diyerek gözlerini kapatır, kadını kucaklayarak nehrin daraldığı noktadan kadını karşıya geçirmek için hareket eder.
Diğer rahip nehri geçerlerken sürekli kadını kucaklayan rahibin yaptığının yanlış olduğunu ve onun artık bir günahkâr olduğunu düşünür durur. Nehirden karşıya geçtiklerinde rahip kadını nazikçe yere bırakır. Kadın rahibe teşekkür eder ve yoluna devam eder. Diğer rahip, kadını taşıyan rahibe halen daha kızgın olduğundan isyan eder durur:
– “Nasıl olur da bir rahip olarak yarı çıplak bir kadını kucaklar ve taşırsın?” Kadını taşıyan rahip, arkadaşının yaşadığı strese ve söylediği sözlere inanamaz ve şöyle der:
– “Ben kadını nehrin kenarında bıraktım. Sen hâlâ taşıyor musun?”
Nehirden geçen rahipler kıssasından hisse
Girişimcilik yolunda her girişimci adayı çeşitli olaylarla karşılaşacak. Bazen karşılaştığı olayları haksızlık olarak görecek, bazen karşılaştığı durumu şahsi algılayacak. Her birini kafasına taktığında bunlar birikmeye başlayacak ve bir müddet sonra psikolojik olarak taşıyamayacağı bir ağırlığa ulaşacak. Zamanı geldiğinde hiç önemi kalmayacak durumları taşımamak gerekir. Çünkü iş hacmi büyüdüğünde, iş fikri pivot edildiğinde veya ürün kabul gördüğünde bir çok karşılaşılan yük otomatikman ortadan kalkacaktır.

https://www.facebook.com/GirisimcilikHapiTR
Dilerseniz satın alabilirsiniz:
https://www.kitapyurdu.com/kitap/girisimcilik-hapi/538258.html